Barmhärtigheten ska segra

Där står far i mitten av arenan. Alzheimers labyrint omformas var dag till ett Colosseum. På läktaren sitter de värsta av livets minnen och frustar blodtörstigt åt sin härskare som äger dem att pina min far.

På härskare Alzheimers högra sida ligger fars livsglöd. Den ligger i en silverskål. Den hålls ännu vid liv. Den ägs av härskaren som när sig av den. Den glöder som starkast när spelen börjar.

Demon efter demon skickas in på arenan. Men far är förvirrad. Han förstår inte att kampen handlar om att låta sig nedkämpas och inte nedkämpa. Först när far är nedkämpad återfår han sin livsglöd i ett andra uppvaknande. Livsglöden är då hans och härskarens labyrint förintas. Härskare Alzheimer förgörs.

På härskare Alzheimers vänstra sida ligger en skål i guld, till bredden fylld med barmhärtighet. När härskaren förgörs och riket ligger i ruiner ska far vakna upp. Omkring honom strålar hans vackraste dagar och framför sig ska han se de två skinande skålarna i silver och guld.

Skålarna bärs fram till far av två väsen med sex vingar var. Med två vingar täcker de sina ansikten. Med två vingar täcker de sina fötter och med två vingar flyger de.

”Glädje! Glädje!” sjunger alla omkring far.

Far ska då låta sig släcka sin livsglöd i silverskålen med barmhärtigheten från guldskålen.

I hans tredje uppvaknande får han vila ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s